Un sistem de supraveghere video AHD are in componenta lui atat camere de supraveghere AHD, cat si un inregistrator de imagine care foloseste aceeasi tehnologie Analog High Definition, adica un DVR AHD. Acest tip de sistem de supraveghere functioneaza tot pe clasicul cablu analog si a aparut recent pe piata echipamentelor de securitate, in scopul de a rivaliza cu sistemele HD ce folosesc camere IP, varful tehnologiei de supraveghere.
Sa descoperim care sunt beneficiile aduse de un sistem de supraveghere video AHD:
1.Perfecte pentru cei cu sisteme de supraveghere mai vechi
Ce inseamna asta? Inseamna ca cei care deja folosesc sisteme de supraveghere clasice, cu tehnologie analog, au acum sansa sa faca upgrade la sistemul pe care il detin. Astfel, poti sa cumperi camere si un DVR AHD pentru vechiul tau sistem si nu este nevoie sa cumperi un sistem de supraveghere cu camere IP daca nu ai mai multi bani de investit. Exista inregistratoare de imagine de tip hibrid, care pot folosi simultan camere analog clasice si camere AHD.
2.Claritatea imaginilor net superioara
Fata de un sistem analog clasic, calitatea imagnilor oferite de camerele AHD este net superioara, iar asta inseamna imagini de rezolutie HD 720p si 1080p. Este de retinut faptul ca rezolutia camerelor trebuie sa fie aceeasi cu a dispozitivului DVR. Astfel, un inregistrator digital AHD 720p nu va putea capta imagini de la camere de 1080p, dar un DVR AHD 1080p e compatibil atat cu camerele de 720p cat si cu cele de 1080.
3.Stabilitate si siguranta
Desi in urma cu cativa ani se preconiza ca tehnologia analog va fi complet inlocuita de tehnologia IP, se pare ca aceste previziuni nu s-au adeverit. Tehnologia analog pur si simplu a evoluat, iar sistemele de supraveghere AHD sunt exemplul perfect in acest sens. Aceste sisteme sunt la fel de stabile ca si cele clasice si ofera un nivel sporit de siguranta.
4.Instalare fara batai de cap
Sistemele de supraveghere AHD functioneaza eficient pe aceleasi distante folosite de vechea tehnologie analog si se poate folosi acelasi cablu. Atat instalarea, cat si configurarea se fac la fel ca si in cazul sistemelor analog clasice.